Robin met fles

Waarom logeerpop Robin

Deze pop met een schisis maakt het voor iedereen makkelijker om uit te leggen wat een schisis is. Je kunt van dichtbij zien hoe een schisis er ongeveer uitziet. Zo zorgt Robin ervoor dat er meer acceptatie en begrip ontstaat. 

Kinderen kunnen de pop meenemen naar school. Of laten zien als ze een spreekbeurt over schisis geven. Ouders die een kindje met een schisis verwachten kunnen met Robin aan broertjes, zusjes, familie en vrienden alvast laten zien hoe een schisis er ongeveer uitziet. 

pop Robin

Met Robin hoopt Schisis Nederland dat niet alleen ouders, maar ook kinderen zelf en broertjes of zusjes goede informatie krijgen over schisis. Voor volwassenen is er al veel informatie beschikbaar. Met Robin en deze website voegt Schisis Nederland daar informatie voor kinderen aan toe 

Robin mag logeren bij kinderen die zelf een schisis hebben of bij kinderen die een broertje of zusje krijgen met een schisis. Familie, vrienden en vriendjes of vriendinnetjes krijgen zo een indruk hoe schisis er ongeveer uitziet. Bij het logeren neemt Robin verschillende materialen, waaronder een fles en 3D model, mee. 

Voor kinderen in de basisschool-leeftijd kan Robin helpen bij het geven van een spreekbeurt. Op de website van Robin is een voorbeeld-spreekbeurt met achtergrondinformatie op kinderniveau beschikbaar. 

Schisis Nederland hoopt dat kinderen met schisis worden ondersteund bij het vergroten van hun zelfvertrouwen door Robin. Openheid over schisis kan bijdragen aan de ontwikkeling van een positief zelfbeeld. 

Hier is zichtbaar in welke gemeente Robin is geweest (met respect voor de privacy van iedereen die Robin leent). Kinderen en volwassenen kunnen zo zien dat er ook in hun omgeving meer mensen zijn die ervaring hebben met het leven met een schisis. Lotgenotencontact in de regio komt zo een stap dichterbij. 

Robin mag gratis logeren bij leden van Schisis Nederland. Niet leden die Robin willen lenen, worden voor minimaal 1 jaar lid.

Word lid

Jij helpt toch ook mee?
Word lid van Schisis Nederland

Schisis Nederland geeft betrouwbare informatie over aandacht, behandeling en zorg rondom schisis. Wij komen op voor de belangen van mensen met een schisis en hun ouders. Help Schisis Nederland als lid, donateur of vrijwilliger.

Ontdek nieuwe ontwikkelingen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Steeds op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Dan kan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief vol nieuws, activiteiten en belangrijke informatie.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van functionele en geanonimiseerde analytische cookies.
Lees ons cookiebeleid